• Ronde van Overijssel UCI 1.2 zaterdag 2 mei 2015. 
  • Training zondag 3 mei 2015.

 

Ronde van Overijssel UCI 1.2 zaterdag 2 mei 2015. 


Op zaterdag 2 mei staat de 63ste editie van de Ronde van Overijssel op de kalender. Deze UCI 1.2 klassieker is de zesde wedstrijd in het kader van de Topcompetitie. De renners krijgen een parcours van ruim tweehonderd kilometer door de provincie voorgeschoteld. De karavaan zal om 12.00 uur vanuit Rijssen vetrekken. Na een geneutraliseerd gedeelte van 6 kilometer kunnen de renners aan hun wedstrijd beginnen. Na 38 kilometer moeten de mannen over de Tankenberg bij Oldenzaal en na 54 kilometer de Kuiperberg bij Ootmarsum. Tussen Westerhaar en Vriezenveen gaan de renners te maken krijgen met het slechte wegdek in de Hel van het Oosten. Geen kasseien, maar klinkers die er niet al te best bij liggen. Zelfs zo slecht dat de meeste volgwagens zullen worden omgeleid, omdat het gevaar te groot is voor voornamelijk het materiaal. Voor sommige mannen misschien de kans om het peloton uit elkaar te trekken.

Hierna duurt het tot kilometerpaal 118 alvorens de Lemelerberg bij Lemele opduikt. De laatste obstakels zijn de Holterberg die na 142 kilometer op de route verschijnt en de Apenberg na 176 kilometer. Het peloton wordt omstreeks 16.30 uur aan de finish in Rijssen verwacht. Bij een eerste passage aan de finishlijn dienen nog 2 omlopen van elk 8,5 km te worden verreden. De combinatie van klimmetjes, kasseistroken, afstand en eventueel de weersomstandigheden zullen de wedstrijd erg zwaar maken. Aan de start verschijnen naast het team van Jo Piels alle andere Nederlandse ploegen die aan de Topcompetitie deelnemen. Verder zullen ook diverse buitenlandse continentale ploegen aan deze wedstrijd deelnemen. Ook Rens te Stroet zal hier aan het vertrek staan en heeft na zijn knie klachten er weer zin in!

Training zondag 3 mei 2015.

Zondag 3 mei 2015 gaan we trainen. We vertrekken om 9.00 uur in Wichmond (tegenover "D'n Olde Kriet" we staan daar onder het afdak bij Zeevalkink de wel bekende R.T.V. stek).