3 2 BEL19840412 PAUWELS Kevin SUNWEB NAPOLEON GAMES CYCLING TEAM 1:04:13
7 20 NED19860718 VAN AMERONGEN Thijs TELENET FIDEA CYCLING TEAM 1:04:33

Pers bericht die in het Contact stond deze week.

Veldrijden Wielervereniging RTV Vierakker-Wichmond

De eerste maanden van het veldrij-seizoen zitten er weer op en ook de leden van RTV-Vierakker-Wichmond rijden graag hun rondje over de, veelal modderige, parcoursen.
De trots van de vereniging op dit gebied is natuurlijk de Vordenaar Thijs van Amerongen. Deze profrenner die dit seizoen voor de ploeg Telened-Fidea rijdt heeft tot op heden een aantal goede wedstrijden gereden.

Thijs van Amerongen is onze man van de lange adem en de lastige omlopen. Vorig seizoen liep het qua resultaten wat fout omwille van overtraind zijn, maar ondertussen is hij fysiek weer helemaal in orde en reed hij vlotte wegkoersen.

In de Bpost Bank trofee bezet Thijs momenteel de 4e positie in het klassement.
Op 21 november reed hij in de GP van Hasselt naar een 6e plaats.
Door zijn nogal altijd slechte positie in de UCI ranking, moet Thijs in de Vlaamse Duinencross in Koksijde op 22 november ver van achter starten bij een groot deelnemersveld.
Na een aantal ronden kwam hij rond plek 23 door en leek een goede klassering ver weg. Koksijde is echter een lastig parkoers, zeker na een week van veel regen. Door zijn eigen tempo te rijden wist Thijs uiteindelijk als 11e over de streep te komen. Een erg mooie uitslag en veel waardevolle punten voor de UCI ranking!

Op de Flandriencross Hamme-Zogge van zondag 29 november reed Thijs teleurstellend. Hij behaalde hier een 19e plaats. Zelf postte hij de tweet:
Thijs van Amerongen ‪@Amerongentv‬ ‬

Na de slechte dag zondag, deze week
helaas toch ziek geworden. Hopelijk tegen het weekend weer volledig hersteld.

Ook de overige leden van RTV Vierakker-Wichmond rijden regelmatig prima uitslagen tijdens de wedstrijden waaraan ze deelnemen.
Zo behaalde tijdens de Cyclocrosswedstrijd Hellendoorn zondag 29 november 2015 (op NK parkoers 2016) in de categorie Masters 40+ Jan Weevers uit Vorden een podiumplaats door als 3e te finishen.