64 Nederland Rens te Stroet nlCyclingteam Jo Piels op 20" RTV Vierakker-Wichmond

Bezoek van RTV bestuur bij Jan Hermsen.

Naar omstandigheden gaat het goed met Jan. Het hersel zal nog wel lang duren. Hij zal langzaam zijn conditie weer op peil brengen. Hij heeft van de RTV Vierakker-Wichmond een fruitbak gekregen om aan te sterken. Beterschap Jan en we hopen dat je weer snel op de fiets kunt klimmen!

Pers bericht.

Te Stroet pakt podiumplek in Zutphen.

Slechts dertig Elite/Beloften renners stonden op 3 augustus aan de start van de klinkerkoers dwars door de binnenstad van Zutphen. Rens te Stroet was een van deze dertig renners die het aandurfde de hier en daar nog natte klinkers te trotseren. Met succes, want de renner van RTV Vierakker - Wichmond behaalde een derde plek. Hij finishte achter winnaar Luuc Butger en Gary Hekman.

,,Na een tiental ronden wist ik te ontsnappen uit het peloton. Ik kreeg Butger, Hekman en Mitche Mulhern met me mee”, blikt Te Stroet terug. ,We dubbelden het peloton met z’n vieren en ik probeerde vervolgens een aantal keren weg te rijden samen met Mulhern. Dit lukte niet en het kwam op een sprint aan.” Helemaal tevreden is de Keijenborger niet met zijn derde plek. ,Ik had hier natuurlijk wel willen winnen.”

Eerder op de avond werd de wedstrijd voor de sportklasse, amateurs en junioren verreden. Door de regen die viel aan het begin van de koers, was het klinkerparcours erg glad. Desondanks zijn de drie renners van de RTV Vierakker – Wichmond die aan de start stonden gefinisht. Jan Weevers kwam binnen op een zesde plek, Koen Jansen moest genoegen nemen met een dertiende plek en Peter Makkink werd vijftiende. Van de 43 gestarte renners, wisten slechts 26 mannen de finish te halen. Leon Strötker won de wedstrijd over 50 kilometer, hij fietste een aantal ronden voor het einde weg bij Zutphenaar Yannick Vrielink, die tweede werd. Derde werd Gerjo Berentschot.

RTV Vierakker – Wichmond heeft een nieuwe trainer. De 25-jarige Felix Wolbert heeft zijn trainersdiploma behaald en is nu de trainer van de club uit Wichmond.