3 Thijs Bakker
22 Renze Makkink RTV Vierakker-Wichmond

Pers bericht.

Van Amerongen wint in Oostenrijk.

Thijs van Amerongen (31) heeft een mooie eerste plaats behaald bij zijn rentree in het veldrijden. In Stadl-Paura, Oostenrijk, was Van Amerongen de beste van het peloton afgelopen zondag 19 november. De man van RTV Vierakker-Wichmond kampte met een parasiet in zijn darmen en mocht enkele weken niet fietsen. Een zeer geslaagde rentree dus, voor de man uit Oldenzaal. Tweede werd de Belg Lander Loockx, Emil Hekele uit Tsjechië maakte het podium compleet. Van Amerongen reageert opgelucht: “Ik ben heel blij met deze overwinning, het gaat weer de goede kant op!” De 31-jarige man uit Oldenzaal stelt dat het een zware moddercross was. "En in het begin van de wedstrijd viel ik, waardoor ik niet helemaal lekker in mijn ritme zat." Naar mate de wedstrijd vordderde, kwam Van Amerongen beter in zijn ritme en hij wist dat hij verder geen fouten moest maken. "De concurrentie maakte wel fouten en zo kon ik in de laatste twee ronden wegrijden bij hen." Van Amerongen zag de concurentie niet terug en won de wedstrijd in Oostenrijk.

Op 28 december wordt de 15e Rabobank kasteelcross van Vorden verreden. Op het rondje door de bossen rondom Kasteel Vorden zullen alle categorieën in het veldrijden aan bod komen. Om 10.30 uur wordt er gestart met de categorie amateurs en sportklasse. Om 11.30 uur is het de beurt aan de mannen van de 40+ categorie. Vervolgens is er een gecombineerde wedstrijd van junioren en nieuwelingen die om respectievelijk 12.30 uur en 12.32 uur starten. Alle vrouwen verschijnen daarna aan de start, om 13.30 uur. Dan is het namelijk de beurt aan de elite-, beloften-, amateurs-, junioren- en nieuwelingen vrouwen. Het spektakelstuk van de dag wordt bewaard voor het einde, de elite en beloften mannen rijden hun wedstrijd om 14.30 uur. Oud professional Eddy van IJzendoorn zal in deze categorie aan de start verschijnen. De leden van wielervereniging RTV Vierakker-Wichmond zijn druk bezig het evenement voor te bereiden en sponsoren te vergaren.