Een dag voordat de wedstrijdrenners in actie komen, wordt de Ronde van de Achterhoek Toertocht verreden. Die staat daarmee in 2019 op zaterdag 17 augustus gepland. Wil je een mooie toch rijden, waarbij je een prachtig beeld krijgt van de Achterhoek en voor een groot deel het wedstrijdparcours van een dag later aflegt? Dan mag je deze toertocht echt niet missen!

Voor deelname aan de Ronde van de Achterhoek Toertocht kan gekozen worden tussen twee afstanden en drie verschillende routes. Je kunt de volledige route van 160 kilometer rijden, de westelijke route van 105 kilometer of de oostelijke route van eveneens 105 kilometer.

Starttijden
Starten tussen 08:30 uur en 10:00 uur.

Finishen tot 16:00 uur.
 

Startlocaties
Er zijn drie startplaatsen; Aalten, Vorden en Doetinchem. Dit zijn tevens tussenstoplocaties, waar gratis een bidon bijgevuld kan worden of even een tussenstop te nemen is als rustpauze.:

Aalten: TWV De Peddelaars, Partycentrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, Aalten (startplek hele ronde en halve ronde oost)
Vorden: VRTC Vorden, De Herberg, Dorpsstraat 10a, Vorden (startplek hele ronde en halve ronde west)
Doetinchem: RTC De Zwaluwen, Clubhuis aan Fabriekstraat 47, Doetinchem (startplek hele ronde en halve ronde west)

Wat gaan we zondag 18 augustus 2019 doen.

We verzamelen om 9:00 uur in Wichmond om dan kilometers op de weg te maken.(tegenover "D'n Olde Kriet" we staan daar onder het afdak bij Zeevalkink de wel bekende R.T.V. stek).