• GOW BRAAMT zondag 24 NOVEMBER 2019.
  • Pers Bericht!

GOW BRAAMT zondag 24 NOVEMBER 2019.

UITSLAG JUNIOREN
1 Luke Kuipers 50,1
2 Luuk Holslag 45
3 Tristan Hartman 41
9 Renze Makkink 27 RTV Vierakker-Wichmond

UITSLAG MASTERS 50+
1 Jan Weevers 50,1 RTV Vierakker-Wichmond
2 Jos Kaal 45
3 Johan Reumer 41
4 Peter Makkink 38 RTV Vierakker-Wichmond
10 Erik Bouwmeester 25 RTV Vierakker-Wichmond

Pers Bericht!

17e Kasteelcross in Vorden

Op 29 december vindt de jaarlijkse Kasteelcross in Vorden plaats. Deze 17e cross rondom kasteel Vorden maakt deel uit van de topcompetitie van het veldrijden in Nederland. Het is de op één na laatste wedstrijd in deze competitie over zeven wedstrijden. In Huijbergen wordt de finale gereden, op 19 januari. 

Dat het een topcompetitie wedstrijd is, is te zien aan het deelnemersveld in de categorieën. Onder andere ex-profveldrijder Eddy van IJzendoorn zal naar Vorden afreizen om zijn derde plaats in de stand om de winst in de topcompetitie te verdedigen. 

De organiserende vereniging, RTV Vierakker-Wichmond, is al een aantal maanden bezig met de sponsoring van dit evenement. Vooral Rudi Peters en Peter Makkink maken veel uren om het evenement te behouden voor de regio. Zij zijn de vaste krachten achter de sponsoring van dit evenement, bedrijven in de regio kunnen deze twee heren aan de deur verwachten voor een (sportieve) bijdrage aan deze cross. 

Leden van RTV Vierakker-Wichmond draaien warm voor het cross-evenement op 29 december in de GOW (Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen) competitie. Bij de Masters 50+ staat Peter Makkink op een mooie derde plek in de rangschikking. Erik Bouwmeester volgt op de 9e plaats. 

Afgelopen zondag, 24 november, is de zevende wedstrijd in deze competitie verreden. RTV’er Jan Weevers wist de overwinning met overmacht binnen te halen voor de club. Makkink  volgde op een mooie vierde plek en Bouwmeester kwam als tiende over de streep. 

Ook Renze Makkink neemt deel aan deze GOW-competitie in de Junioren categorie. In Braamt wist hij als negende te finishen en in het algemeen klassement staat hij op een nette achtste plek.