• Persbericht.
  • Voor de uitslag en foto's diverse categorieën klik hier.

Persbericht.

Twee uit twee voor Bakx in Kasteelcross Vorden

VORDEN- Kelvin Bakx heeft de Kasteelcross in Vorden voor het tweede jaar op rij op zijn naam geschreven. De 23-jarige Bakx uit Bergen op Zoom reed halverwege de cross rondom het kasteel in Vorden weg uit een kopgroep die al vroeg in de wedstrijd ontstond. Hij kreeg een gaatje van 10 seconden en wist deze te behouden tot de eindstreep. “Zo winnen, op zo’n snel rondje, daar ben ik echt tevreden mee.” 

Bakx wilde de sprint niet afwachten tijdens zijn cross in de elite-beloften/sportklasse-amateurs categorie. Vorig jaar wist hij de sprint namelijk maar nipt te winnen van Gert-Jan Bosman, die dit jaar voor de tweede keer op rij tweede werd. Ditmaal dus op gepaste afstand van de 23-jarige Bakx. Bosman: “Dit voelt in elk geval beter dan vorig jaar, ik ben op waarde geklopt.” Mart Muskens completeerde het podium in Vorden: “De hele laatste ronde probeerde ik naar Kelvin (Bakx red.) toe te rijden, maar ik kwam maar niet dichterbij. In de laatste tweehonderd meter voor de finish was mijn tank leeg en wist ik dat het derde treetje op het podium het hoogst haalbare was”, aldus Muskens. 

Bakx stelt dat hij absoluut niet zeker was van zijn overwinning totdat hij de finishstraat bereikte. “Op dit rondje kunnen ze je overal zien rijden, ik bleef een richtpunt voor de achtervolgers. Eén foutje van mij en ze zouden weer in mijn wiel zitten. En een foutje is snel gemaakt.”, lacht Bakx. Voor de man uit Bergen op Zoom was het zijn tweede deelname aan de sfeervolle cross rondom Kasteel Vorden en al twee keer wist hij deze cross op zijn naam te schrijven. 

Daarnaast heeft Bakx door de winst in Vorden zijn leiding in het klassement van de Topcompetitie verstevigd. Met nog één cross te gaan kan hij de overwinning in dit klassement al ruiken. Over twee weken rijdt de 23-jarige Bakx het Nederlands Kampioenschap veldrijden. Ook daar heeft hij ambities: “Winnen gaat niet lukken, maar met een top 8 zou ik absoluut tevreden zijn”. 

Niet alleen in de categorie elite-beloften was er een mooie strijd te zien voor de overwinning. In alle andere categorieën werd de winst ook pas in de laatste honderden meters veiliggesteld. Ook de renners van RTV Vierakker-Wichmond hebben geprobeerd de cross kleur te geven. In de categorie Masters 40+ waren Erik Bouwmeester en Eddy Heuvelink aan elkaar gewaagd. Bouwmeester wist de sprint om de 36e plaats te winnen van Heuvelink, die als 37e eindigde. Renze Makkink finishte in de categorie Junioren als 37e. Rens te Stroet kon in de categorie elite-beloften/sportklasse-amateurs niet finishen, omdat zijn fiets het één ronde voor het einde begaf. 

RTV Vierakker-Wichmond wil alle sponsoren en vrijwilligers bedanken. Zonder hen was deze dag niet zo succesvol geweest. 

Foto 2 1

Voor de uitslag en foto's diverse categorieën klik hier.