• Pers Bericht.
  • Uitslagen NK VELDRIJDEN 11 en 12 januari 2020.

Pers Bericht.

Jan Weevers pakt zilver op NK veldrijden

Jan Weevers uit Vorden heeft de zilveren medaille veroverd op het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor masters 50+ afgelopen zaterdag 11 januari in Rucphen. Weevers moest op een van de laatste rijen starten, maar wist al snel op te schuiven naar voren. Erik Dekker, die de rood-wit-blauwe trui wist te bemachtigen, was echter te sterk voor de man uit Vorden.

Weevers had moeite om in zijn ritme te komen. Het begin van de wedstrijd was voor hem vooral een inhaalrace. Toen hij verwikkeld raakte in de strijd om het brons leek hij zijn ritme steeds beter te vinden. “Ik maakte een aantal fouten toen ik bij René Kuhlmann (uit Baarlo red.) kwam te fietsen. Ik wist dat ik me rustig moest houden en even bij moest komen van mijn inhaalrace om meer fouten te voorkomen.” 

Zo gezegd, zo gedaan. Weevers hield zich rustig en plaatste op een gepast moment een versnelling waarnaar hij verlost was van Kuhlmann. Weevers leek te laat voor de strijd om de zilveren medaille, echter kende de man die solide op de tweede plaats lag pech. Watze Vroom uit Bennekom reed in de laatste ronde de achterband van zijn wiel af en moest lopend de finish bereiken. Hierdoor wist Weevers hem te passeren en wist hij de zilveren medaille te bemachtigen. “Ik ben tevreden met deze tweede plaats. Ik had Erik Dekker nooit meer bij kunnen halen, dit was het hoogst haalbare”.

Weevers spreekt zelf van een slecht voorbereide cross: “Ik had van een collega crosser gehoord dat het parcours er heel modderig bij lag, maar dat viel wel mee. Ik had op aanraden van die collega crosser weinig lucht in de banden gedaan, maar voelde dat mijn banden wel wat harder mochten zijn.” Tijdens de startprocedure heeft de Vordenaar daarom toch nog wat meer lucht in zijn banden gepompt. Achteraf blijkt dit de goede keuze te zijn geweest, met een mooie zilveren medaille als beloning. 

20200111 nk rucphen 4059

Uitslagen NK VELDRIJDEN 11 en 12 januari 2020.

Uitslag Masters 50+

1 Erik Dekker Hedel
2 Jan Weevers Vorden RTV Vierakker-Wichmond
3 René Kuhlmann Baarlo Lb

Uitslag Junioren

1 Tibor Del Grosso NED VistaMedia Hamme-Callant Pauwels Sauzen 00:41:56
2 Lucas Janssen NED DRC de Mol 00:42:37
3 Danny Van Lierop NED TWC Het Snelle Wiel 00:42:38
63 Renze Makkink NED RTV Vierakker-Wichmond 00:30:26